Partidul Comunist Roman, in curand pe scena politica

Mare congres sambata la Palatul Copiilor din Capitala unde Partidul Alianta Socialista si-a schimbat denumirea in Partidul Comunist Roman, sub ropotele de aplauze ale celor prezenti.

„Din 1990 si pana astazi, PCR nu a fost scos in afara legii, dar a devenit caduc pentru ca nu a mai existat nimeni care sa il readuca la realitatile legislatiei actuale”, a declarat lideul partidului, Constantin Rotaru. „Trebuie sa inlocuim galagia cu multa munca si multa responsabilitate”, a adaugat liderul, oprind astfel reactiile zgomotoase din sala si tentativa celor prezenti de a scanda lozinci comuniste.

Eu, personal, nu am fost pionier, nu am fost activist, etc, abia in 1990 eram in clasa I, insa din amintiri vage si din povestile parintilor si a altor persoane, comunistii nu au facut nimic bun in afara crearii locurilor de munca si a productiei de bunuri, ridicand astfel economia. Partea proasta? Pai partea proasta incepe cu libertatea de exprimare si se termina cu acele cozi lungi la alimente, care mereu se terminau cand ajungeam si noi in fata. O perioada fara bani insa cu destule oferte alimentare si o perioada cu bani mai mult decat suficienti, insa banii din pacate nu erau comestibili, deoarece nu aveai ce cumpara cu ei.

Daca romanii intr-adevar isi doresc revenirea comunistilor la putere dupa 20 de ani, atunci poporul asta chiar isi merita soarta si sper sa sufere toti in chinuri grave. Trecem de la comunism, la capitalism si inapoi la comunism? Amintiti-va de ce l-ati impuscat pe Ceausescu inainte sa scoateti ceva pe gura!

Oare este atat de imposibil sa ne valorificam resursele si sa combinam partea buna din comunism cu restul capitalismului? Sa avem din nou o agricultura, pentru ca nu degeaba avem solul cel mai roditor din Europa, dupa Franta. Sa avem din nou o industrie care sa produca absolut totul ca pe vremuri? Sa avem si exporturi si nu doar importuri? Sau dorinta de a se imbogati este pur si simplu prea irezistibila pentru cei ce vin la putere?

Lasand deoparte ura proprie ce le-o port PDL-istilor, asta ar trebuie sa fie ca un sfat. Cum se poate ridica economia cand voi imprumutati bani pentru plata pensiilor si salariilor si va incurcati in propriile voastre minciuni, iar pentru productia de bunuri nu se face absolut nimic? Ba mai mult, este chiar ingropata de cota unica si TVA-ul de 24%!

Sunt foarte constient ca nimic nu se face peste noapte iar fiecare dintre noi trebuie sa caute o metoda proprie de a „iesi din criza”, insa un mic imbold este intotdeauna binevenit. Exemplul cel mai bun este chiar China, care in urma cu 20 de ani nu avea nicio perspectiva iar in prezent este printre marile puteri ale lumii, daca nu chiar cea mai mare putere a lumii. Cum au ajuns astfel? Prin productie cumva? Si nu ma refer aici la acele copii ieftine a diferitelor articole vestimentare si a altor produse, ci la productia in masa de bunuri si la o agricultura bine pusa la punct. Ganditi-va…

Reclame
Acest articol a fost publicat în De toate pentru toNti și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s